CT-Scan

We beschikken over een E-Woo Picasso CT-scanner. Met de komst van deze ultramoderne 3D-scan apparatuur kunnen chirurgische ingrepen nog accurater gepland en met nog grotere voorspelbaarheid uitgevoerd worden. Belangrijke anatomische structuren zoals het verloop van de nervus alveolaris inferior, de grootte van de sinus maxillaris en de botdichtheid kunnen nauwkeurig worden bepaald. Binnen de implantologie kan het implantaat nu virtueel geplaatst worden voor een optimale planning en visualisatie. Er kan nu al bij het eerste consult een sluitend behandelplan gemaakt worden en glashelder aan de patiënt worden voorgesteld.

De beelden kunnen onmiddellijk worden geïmporteerd in onze 3D-planning software. Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij uw patiënt enkel de scan (DICOM beelden op CD) te maken, waarna u de verdere interpretatie en behandeling zelf uitvoert. In dat geval geven we de CD of USB stick aan uw patiënt mee.

Behalve binnen de implantologie wordt de 3D-scan ook gebruikt bij diagnosestelling van ingesloten elementen, trauma, apicale, para- en interradiculaire pathologie en temporomandibulaire dysfuncties. Een bijkomend voordeel van de Cone Beam CT-scanner is de uiterst lage stralingdosis in vergelijking met de klassieke CT-scanners.