Implantologie

Tandheelkundige implantaten

Tandheelkundige implantaten vormen al vele jaren een uitstekende lange termijn oplossing voor het vervangen van ontbrekende elementen in het gebit. Een implantaat is een titanium schroef die de taak van de wortel overneemt waarop dan een opbouw geplaatst kan worden.

Hoogwaardig materiaal

Moderne implantaten zijn volledig vervaardigd uit titanium. De inerte eigenschappen van dit metaal zorgen ervoor dat dit metaal ideaal is voor medische toepassingen. Titanium wordt niet door het lichaam afgestoten en geeft geen kans op allergische reacties. Titanium wordt dan ook gebruikt voor andere medische toepassingen zoals heup en knieprotheses.

Een geplaatst implantaat zal volledig vastgroeien in het bot. Dit proces, dat osseointegratie wordt genoemd, duurt enkele maanden en zorgt ervoor dat het implantaat één wordt met het bot. Een implantaat gaat dan ook een leven lang mee.

Verschillende oplossingen

De bekendste oplossing is een overkappingsprothese op implantaten, ook wel bekend als het klikgebit. Met enkele implantaten in de onder- of bovenkaak wordt de prothese vastgezet, waardoor problemen met een slecht passende prothese kunnen worden verholpen.

Ook voor vervanging van een enkele of meerdere tanden is een implantaat vaak de oplossing. Omliggende elementen hoeven niet te worden omslepen en een implantaat is dan ook vaak de beste oplossing voor de lange termijn.

Lees meer…

Al een geruime tijd ervaring

Sinds de oprichting in 1989 is de Verwijspraktijk voor Tandheelkunde in Oosterhout uitgegroeid tot een landelijk gerespecteerde instelling voor mondzorg. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en zijn er dan ook als eerste bij om nieuwe technieken toe te passen ten behoeve van de patiënt. De behandelingen worden met uiterste zorg en precisie uitgevoerd in onze volledig uitgeruste operatiekamer

Vergoeding van implantaten

Wanneer u helemaal tandeloos bent en een volledige gebitsprothese draagt komt u in principe in aanmerking voor volledige vergoeding van tandheelkundige implantaten uit de basisverzekering! Als Kiesz zijn wij bevoegd diverse implantaatbehandelingen te machtigen voor verschillende zorgverzekeraars.

Lees meer..